Pelastusliivit

Itsestään ilmalla täyttyvät ”paukkuliivit” ovat kompakteja ja mukavia käyttää. Ne kuuluvat tyypillisesti vähintään 150N pelastusliivikategoriaan ja tarjoavat käyttäjälleen huomattavasti paremman suojan kuin veneilijöiden yleisesti käyttämät 50N kelluntapukineet. 


Paukkuliivejä ei kuitenkaan suositella hankittavaksi lapsille. Paukkuliivejä hankittaessa kannattaa varmistaa, että niissä on automaattinen laukaisutoiminto. Tämä toiminto on useimmissa paukkuliiveissä, mutta on olemassa myös liivejä jotka vaativat manuaalisen laukaisun täyttyäkseen. Markkinoilta löytyy myös ammattikäyttöön tarkoitettuja ”kaksikammio” liivejä (SOLAS), joissa on kaksi ilmarakkoa ja täyttökoneisto, jolla saadaan varmistettua liivien käyttövarmuus.

Paukkuliivien käytössä on ensisijaisen tärkeää, että ne tarkastetaan ja huolletaan valmistajan ohjeiden mukaisesti. Ainoastaan ohjeiden mukaan tarkastetun ja huolletun liivin tarjoamaan suojaan voi luottaa. Osa valmistajista sallii käyttäjien itsensä tekemät tarkastukset huolto-ohjeiden mukaisesti, mutta jos käyttäjällä on vähääkään epävarmuutta omien taitojen riittävyydestä, niin kannattaa valita malli mille löytyy huoltopalveluja.

(Lähde: Trafi)

Tuotteet

Kuva

Tuote

Saatavuus

Hinta

Ostoskoriin


Ei saatavilla
25,00 €